به گزارشرویداد غرب-ایلام؛الهام یوسفی نژاد:بنا بر بیانات مقام معظم رهبری در ماه های اخیر، مهم ترین و اصلی ترین برنامه کنونی دشمن، تصویر سازی غلط از وضعیت ایران و جهان در افکار عمومی است. هدف دشمن از این برنامه، ایجاد تصویری سیاه و تاریک و ناامید کننده از وضعیت جمهوری اسلامی و در مقابل ساختن تصویری سفید و آرمانی از وضعیت کشورهای توسعه یافته است.
مهم ترین کاری که دشمن می خواهد بکند، تصویر سازی غلط از وضع کشور است؛ نه فقط برای اغوای افکار عمومی دنیا، بلکه حتی برای افکار عمومی داخل خود کشور. از این رو واژه امید آفرینی که بارها امامین انقلاب به آن اشاره داشته اند دارای پشتوانه فکری و نظری است.
امید از نگاه رهبری آنچنان با اهمیت است که در سخنرانی های متعدد خود به این مورد پرداخته اند:« من با ناامید شدن به شدت مخالفم؛ در مقابل مشکلات اگر بنا بود ناامید بشویم، نسل های قبل اصلاً حرکتشان متوقف می شد و ما امروز باز در همان دوران طاغوت و انجماد و عقب ماندگی وابستگی و فساد بودیم. ناامید نباید شد؛ نا امیدی سم است؛ این را بدانید. هیچ بهانه ای مجوز نا امیدی نمی شود.»
در سخنرانی دیگر معظم له فرمودند:«غرب و آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که اگر ملّت ایران یک چیزی را اراده کند، حتماً به دست خواهد آورد؛ به این نتیجه رسیدهاند که با ارادهی ملّی ملّت ایران نمیشود مبارزه کرد؛ به این نتیجه رسیدهاند که بایستی کاری کنند ملّت ایران اراده نکند، ارادهاش ضعیف بشود؛ در فکر این هستند. امروز در دنیا میلیاردها پول دارد خرج میشود برای اینکه در اعتقادات سیاسی و دینی جوانان ما رخنه ایجاد کنند تا ارادهی حرکت، ارادهی قیام در اینها از بین برود؛ میخواهند اراده را از بین ببرند، میخواهند شما تصمیم نگیرید. تلاش آنها این است که نگذارند ارادهی ملّت ایران برای پیشرفت، برای مقابله، برای ایجاد جامعهی اسلامی و تمدّن اسلامی شکل بگیرد؛ میدانند که اگر این اراده شکل گرفت، بدون تردید تحقّق پیدا خواهد کرد.»
ایشان در دیدار با مردم قم فرمودند: امید آفرینی درست نقطه مقابل آن کاری است که دشمن می خواهد بکند. او می خواهد امید را از دل جوان های ما خارج کند، همه کسانی که در زمینه های تبلیغاتی مخاطب دارند، یکی از بزرگترین و اولین اهدافشان بایستی این باشد که امید را در دل ها زنده کنند و حرف ناامید کننده بر زبان جاری نکنند
امید آفرینی یک راهبرد کلیدی برای پیشرفت است
امروزه و در دنیای کنونی همه جریان ها و رسانه های استکباری بر علیه این کشور قلم فرسایی می کنند و رسانه های دشمن همه تلاش خود را به کار بسته اند که دستاورد های انقلاب را زیر سوال برده و آن ها را کوچک نشان دهند امید آفرینی در میان جوانان به عنوان مهم ترین سرمایه انسانی کشور اهمیتی دو چندان دارد. در واقع امید آفرینی در جوانان یک راهبرد کلیدی برای پیشرفت و عبور از بن بست های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است.
جوانان به دلیل ویژگی هایی همچون پویایی، خلاقیت، انگیزه، خودباوری و جسارت در اقدام، نقش کلیدی در حرکت های تحول آفرین و روندهای توسعه ای و رو به جلو ایفا می کنند. لذا هر کشوری که بتواند شعله های امید را در دل نسل جوان روشن نگه دارد، نه تنها از استعداد ها و ظرفیت های آنان بهره مند خواهد شد، بلکه مسیر توسعه پایدار و پیشرفت همه جانبه را نیز برای خود هموار خواهد ساخت.
نقش رسانه در تبیین امید
امروز که دشمنان به دنبال تغییر ساختار و واقعیت هستند نقش رسانه ها در بیان و صیانت از حقیقت بسیار مهم و جهاد تبیین و امید آفرینی دو رسالت مهم رسانه به عنوان پایه و اساس یک جامعه بوده است.
رسانهها و فضای مجازی تأثیر بسیار بالایی بر شکلگیری نگرشهای جوانان نسبت به آینده دارند. انتشار مداوم اخبار منفی، بزرگنمایی و سیاه نمایی بحرانهای اجتماعی، مقایسه اجتماعی ناشی از شبکههای اجتماعی و دیگر موارد از جمله عواملی هستند که موجب نگرانی، کاهش امید، احساس ناکامی، سرخوردگی، خودتحقیری و بحران هویتی و ارزشی و فاصله گرفتن از ارزشهای اصیل فرهنگی در جوانان میشود.
سخن پایانی خود را نیز با توصیه ای از رهبر انقلاب ختم میکنیم :« ما نباید اجازه بدهیم ناامیدی وارد میدان شود. اگر امید نباشد هیچ یک از کارهای بزرگ انجام نمی گیرد. مردم را باید امیدوار کنیم و این امیدواری، امیدواری کاذب هم نیست بلکه واقعیت قضیه همین است.»
بدون امید جامعه دچار رکود و ایستایی خواهد شد و نیروهای انسانی کارآمد، شایسته و نخبه، انگیزه خود را برای مشارکت در ساختن آینده ای بهتر و حتی آرمانی را از دست خواهند داد.
پایان پیام/